poniedziałek, 14 maja 2012

SYCYLIJCZYK W KRAKOWIE


Chyba nie ma w Krakowie miejsca, które by bardziej przywodziło na myśl słoneczną Italię. I to wszystko na Kazimierzu, na ulicy Kupa. Coca. Typowe sycylijskie potrawy. Bar jak żaden inny, a w kuchni Antonio z Katani. Sycylijczyk, który zna kilka słów po polsku i całe mnóstwo włoskich przepisów. I uwielbia karmić swoich klientów!

soletravel.pl

Kiedy będziesz chciał się przenieść na gorąca, włoską plażę... albo kiedy zapragniesz zjeść proste spaghetti z bakłażanem i ricottą, kiedy masz ochotę na ryżowe arancini albo ekstremalnie czarny makaron z tuszem z kałamarnicy – biegnij na Kazimierz. Tam Sycylia na wyciągnięcie ręki, z całym jej ciepłem, słońcem i wspaniałymi smakami. Owoce morza, pomarańcze, czerwone pomidory. Wszystkie włoski smaki w jednym miejscu. Nie znajdziesz tam karty dań – to taka karta mówiona. Codziennie Antonio podaje coś innego, coś co wymyśli, albo na co sam ma akurat ochotę. Jest jak we włoskim domu - prosto, prawdziwie i smacznie!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz